Ooglaserbehandeling bij Dutch Eye Clinic
Nazorg
Een ooglaserbehandeling is een medische ingreep. Daarom is de nazorg ook van groot belang. In onze oogkliniek begint die nazorg al direct na de behandeling met een eerste nacontrole. Vervolgens vinden er in het eerste jaar nog eens 6 controles plaats.
Op deze manier weet u in onze oogkliniek zeker dat u hier niet alleen de beste behandelingen voor uw ogen en heel ervaren artsen vindt, u kunt bij ons ook altijd rekenen op de beste nazorg.
Wat past bij mij?In het kort
Minimaal 7 nacontroles
Na uw ooglaserbehandeling plannen we meerdere controles om uw herstel te volgen.
Oogdruppels
U krijgt speciale oogdruppels mee om de genezing te ondersteunen en infecties te voorkomen.
Herstelperiode
Het zicht herstelt geleidelijk en kan enkele dagen tot weken duren, afhankelijk van de behandeling.
Bescherming van de ogen
Vermijd wrijven in de ogen en draag indien nodig een beschermend oogkapje.
Bereikbaarheid
Ons team staat altijd klaar voor vragen of onverwachte klachten tijdens uw herstel.
4,9/5 op Trustpilot
De meest geavanceerde apparatuur
Laagsteprijsgarantie
Al 40.000+ mensen geholpen
Veilige en effectieve ooglaserbehandelingen
Het oog is een van de meest complexe organen van het menselijk lichaam en werkt optimaal wanneer het functioneert zoals de natuur het bedoeld heeft. Helaas kunnen er bij zo’n verfijnd orgaan ook problemen ontstaan.
Er zijn veel verschillende oogafwijkingen die we bij Dutch Eye Clinic met succes behandelen. Ooglaseren is een ingreep die zorgvuldigheid en precisie vereist, en het is niet iets dat vaak herhaald hoeft te worden. Daarom is het essentieel dat de behandeling op een veilige en deskundige manier wordt uitgevoerd.
Een leven zonder bril
Herstel na ooglaseren
Het herstel na het ooglaseren is verschillend per persoon en per behandeling. Meestal herstellen jonge mensen wat sneller dan ouderen. Na de IntraLasik Femtosecond-ooglaserbehandeling heeft u na een paar uur meestal al geen last meer van uw ogen, terwijl het herstel na bijvoorbeeld de Lasek-behandeling wel een paar dagen kan duren.
Voorschriften voor medicatie
Na het ooglaseren is het van belang dat u de voorschriften die uw oogarts u meegeeft goed opvolgt. Zo zult u zeker nog enkele weken uw ogen moeten druppelen. De uitleg over het gebruik van de oogdruppels ontvangt u op de dag van de ooglaserbehandeling van uw oogarts of een van de assistentes. De medicatie zelf hebben wij dan al voor u besteld bij uw apotheek.
Niet sporten, zwemmen of naar de sauna
Naast de voorschriften die uw oogarts aan u persoonlijk meegeeft, kunt u er in ieder geval van uitgaan dat u in de eerste weken na de ooglaserbehandeling niet kunt zwemmen of de sauna mag bezoeken. Gedurende de eerste week na het ooglaseren mag u ook niet sporten.
Hoe ziet het behandeltraject eruit?
Samen met u stellen we een behandelplan op dat helemaal aansluit bij uw wensen en verwachtingen.
Vrijblijvend consult
Onze arts controleert of uw ogen geschikt zijn
Ooglaser behandeling
Na het consult volgt de afspraak om uw ogen te laseren.
Specialisten
De behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren oogarts
Uitgebreide nazorg
U krijgt bij ons altijd minimaal 7 gratis nacontroles.
Zeker 7 nacontroles na een ooglaserbehandeling
De nazorg bij een ooglaserbehandeling voeren wij heel zorgvuldig en consequent uit. Wij plannen daarom in ieder geval 7 nacontroles in na het ooglaseren. De eerste al binnen 1 uur na de behandeling. Vervolgens controleren we uw ogen op de volgende momenten:
- 1 dag na de behandeling
- 2 weken later
- Na 1 maand
- 3 maanden later
- Na een half jaar
- 1 jaar na uw ooglaserbehandeling
Wilt u tussentijds meer controles dan is dat natuurlijk altijd mogelijk.
Bekijk ervaringenTevreden patiënten
“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”
T. Vergeer| Ooglaserbehandeling
Onze kliniek
Oogkliniek in Hoofddorp
Wij heten u van harte welkom in onze moderne oogkliniek in Hoofddorp. Bij Dutch Eye Clinic ontvangt u hoogwaardige oogzorg, verzorgd door een team van ervaren en toegewijde specialisten die beschikken over jarenlange expertise.
Ons team
Bij Dutch Eye Clinic staat u onder de zorg van een team van ervaren specialisten. Ons team bestaat uit oogartsen, optometristen, assistenten en onder meer vaatchirurgen. Onze medewerkers volgen regelmatig trainingen en opleidingen om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Hierdoor bent u verzekerd van zorg van de hoogste kwaliteit.
Guilio Bamonte
Oogchirurg
Deniz Akdoğan
Arts
Mitzy Vastenhout
Receptioniste
Kim Stootman
Hoofd verpleegkundige
Kwaliteitsgarantie
Veelgestelde vragen
Goed om te weten
De kans op bijwerkingen of complicaties is extreem klein. De oogartsen van Dutch Clinic nemen geen onnodige of onverantwoorde risico’s. Pas na een technisch en uitgebreid medisch vooronderzoek wordt beoordeeld of u geschikt bent voor een laserbehandeling. Dat betekent dat u teleurgesteld kunt worden en dat u wordt afgewezen. Goed om te weten is dat jaarlijks honderdduizenden mensen hun ogen laten laseren en dat de toepassingstechnieken en laserapparatuur de afgelopen jaren zo geavanceerd zijn geworden, dat de kans op complicaties vrijwel te verwaarlozen is.
Direct na de ooglaserbehandeling worden uw ogen gecontroleerd. Ook de dag na de behandeling worden uw ogen onderzocht en gemeten. De oogarts volgt het herstel van uw ogen nauwlettend. Het eerste jaar na de ooglaserbehandeling komt u dan ook minimaal 7 keer voor een controle naar de kliniek. Dit na 1 dag, na twee weken, na drie maanden, na zes maanden en vervolgens 1 jaar na de laserbehandeling. Deze controles zijn bij het behandeltarief inbegrepen.
De hersteltijd na een ooglaserbehandeling verschilt per behandeling en van persoon tot persoon. Sommige mensen herstellen sneller dan anderen. Op jongere leeftijd herstelt iemand doorgaans ook sneller, dan op een wat latere leeftijd. Afhankelijk van de lasertechniek die wordt toegepast, heeft u soms na een paar uur al geen last meer en in andere gevallen hebben uw ogen enkele dagen om te herstellen.
Oogartsen adviseren om zeker tot twee weken na de behandeling niet in uw ogen te wrijven. Dit is van invloed op de genezing, de plooivorming, het eventuele bandagelensje en de hygiëne van het oog. Als er bij u een tijdelijk bandagelensje is geplaatst, dan kan dat door het wrijven verplaatst worden. Heeft u per ongeluk in uw oog gewreven, neem dan contact op met kliniek. Vaak kan erger eenvoudig voorkomen worden.
Theoretisch gezien is blindheid na een ooglaserbehandeling een mogelijkheid. De kans dat u dit overkomt is echter minimaal en daarbij moet u vervolgens getroffen worden door verschillende complicaties. Het risico op blindheid is groter bij jarenlang gebruik van contactlenzen. De oogartsen bij Dutch Clinic werken op basis van een strikt veiligheidsprotocol. U krijgt daarnaast uitgebreide informatie, adviezen en instructies mee om de risico’s op ooginfecties en andere complicaties te beperken. Daarnaast vinden het eerste jaar gemiddeld 7 controles plaats, zodat uw ogen nauwlettend in de gaten worden gehouden.
Zonder vergoedingsmogelijkheden kan het gebeuren dat u de voorkeur geeft aan maandelijkse termijnbedragen. Kredietverstrekkers bieden mogelijkheden om zowel medische als cosmetische ingrepen op basis van krediet toe te passen. U dient hiervoor inzage te verlenen in uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Het eventuele krediet dat wordt verleend, wordt aangemeld bij het BKR in Tiel.
Afhankelijk van de lasertechniek rijdt u bij voorkeur tot aan de 1e controle geen auto. Dit is met name van toepassing als er bandagelenzen worden geplaatst. Deze worden tijdens de controle verwijderd en uw zicht wordt gecontroleerd. Als de oogarts vindt dat uw zicht voldoende is, kunt u veilig autorijden. Na laserbehandelingen waarbij geen bandagelens wordt geplaatst, kunt u de dag na de behandeling autorijden. Vraag dit wel altijd na bij uw arts.
Na twee weken kunt u sporten zoals hardlopen en fitness weer beoefenen. Contactsporten zoals voetbal of hockey doet u de eerste vier weken na de ooglaserbehandeling beter niet. Oogartsen adviseren om zwemmen in zowel zee- als chloorwater de eerste twee weken niet te doen. Het water kan oogirritaties tot gevolg hebben, wat van invloed is op het herstel. Gebruik bovendien de eerste maanden altijd een zwembril.
Afhankelijk van de behandeltechniek kan de oogarts adviseren om de eerste nacht na de behandeling een nachtbril te dragen. Daarnaast wordt geadviseerd om uw ogen de eerste dagen ook overdag goed te beschermen.
Zowel voor als na de behandeling krijgt u tips en adviezen over hetgeen u beter niet kunt doen na de laserbehandeling. Wrijf niet in uw ogen en draag de eerste week buiten een zonnebril die uw ogen beschermt tegen wind en licht. De eerste twee weken kunt u beter niet zwemmen, duiken of naar de sauna gaan. Extreme sporten en contactsporten kunt u na 4 weken weer oppakken. Wacht met autorijden totdat uw zicht scherp en stabiel is. Sterke UV-straling kan een nadelig effect hebben op de laserbehandeling. Draag daarom de eerste 6 maanden bij zonnig weer een goede zonnebril.
Uw ogen zijn een niet te missen zintuig. Daarom is het zeer belangrijk om uw ogen na een ooglaserbehandeling regelmatig te laten controleren. Complicaties zijn zeldzaam, maar als ze toch optreden dan is het van belang dat de oogarts dit in een zo vroeg mogelijk stadium constateert.
De oogdruppels worden voorgeschreven om het herstel van uw hoornvlies te bespoedigen. De oogarts geeft u een druppelschema mee, voordat u de kliniek verlaat. Om het herstel optimaal te laten verlopen, is het belangrijk dat u het schema nauwgezet opvolgt. De minimale gebruiksduur van de oogdruppels hangt af van het soort lasertechniek.
De eerste twee weken is het gebruik van oogcrème en oog make-up niet toegestaan. Er bestaat altijd een kleine kans dat er make-up resten in uw ogen terecht komen, wat infecties tot gevolg kan hebben. Na twee weken kunt u uw ogen weer opmaken.
Het kan voor komen dat uw ogen na een laserbehandeling droger zijn dan voorheen. Dit kan behandeld en opgelost worden met verzorgende oogdruppels. Vraag advies aan de behandelend oogarts over welke druppels u het beste kunt gebruiken.
Het medisch vooronderzoek wordt gedaan als het technisch onderzoek positief is. Dit onderzoek duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens het medisch vooronderzoek wordt een groot aantal metingen uitgevoerd zoals de oogdruk, pupilgrootte en traankwaliteit. Ook wordt een 3D-opname van uw hoornvlies gemaakt, van het regenboogvlies, de pupil en een deel van de ooglens. Tijdens een spleetlamponderzoek wordt met een microscoop de gezondheid van uw ogen onderzocht.
Een technisch onderzoek is het eerste oogonderzoek dat wordt gedaan om te bepalen of u aan de minimumeisen voldoet voor een ooglaserbehandeling. De uitslag van dit onderzoek geeft met 80% zekerheid aan of uw ogen gelaserd kunnen worden. Voldoet u aan alle eisen, dan kunt u na dit onderzoek een afspraak maken voor het medische vooronderzoek waarin met 100% zekerheid wordt bepaald of u voor een ooglaserbehandeling in aanmerking komt.
Het technische onderzoek duurt ongeveer 5 minuten en meet de sterkte, hoornvliesdikte en de bolling (k-waarde) van uw ogen.
Voor elke ooglaserbehandeling wordt een behandelovereenkomst ondertekend. We hebben die hier al voor u online gezet zodat u het rustig vooraf kunt doornemen.
De kosten van de behandeling worden niet vergoed door de zorgverzekeraar uit de basisdekking. Indien u een Aanvullende Verzekering heeft, kan de verzekeraar een tegemoetkoming betalen voor uw behandeling. Dit staat in de polisvoorwaarden.
Bij staar kan de zorgverzekeraar een deel van de kosten betalen uit de basisverzekering. U heeft dan een verwijzing nodig van de huisarts. Ook kan er dan een deel vergoed worden van een eventuele premium lens uit een aanvullende verzekering. In alle gevallen gaat het om gedeeltelijke tegemoetkoming en nooit voor het gehele bedrag van de behandeling.